Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang, het op een na grootste eiland van Thailand, nabij Cambodja. Wordt ook wel het olifanten eiland genoemd omdat het eiland enigszins de kop heeft van een olifant.

Wij verblijven hier op het zogezegd leukste strand “Lonely Beach” oftewel Hat Tha Nam.
Na 6 dagen strand, relaxen, hangen, eten, slapen, strand, chillen, eten en nog meer hangen kunnen we met zekerheid zeggen (ook al is dit pas ons eerste eiland) Koh Chang is CHILL!!

Na een busrit van 6 uur vanuit Bangkok Ekkamai busstation pakte we de Ferry vanaf de Laem Ngop Pier richting Koh Chang. Hier konden we voor 200 bath een taxi truck naar onze verblijf op Lonely Beach pakken, Oasis Bungalows. Deze bungalows stonden in de Lonely planet en op meerdere websites als een goed verblijf aangeschreven. Wij dus met goede verwachtingen heen, en ik moet je zeggen de bungalows hadden ook zeker wel wat, midden in de bushbush, hangmatje voor de deur, rieten dak boven ons hoofd en dan heb ik t nog niet eens gehad over de douche, die was vet! (Zie foto) totdat.. wij naar bed gingen.. eerst werden we bij terugkomst in ons hutje al opgewacht daar ratten die alle kanten op stoven toen wij binnen kwamen, oke, we zitten tenslotte in de jungle. Vervolgens toen we lekker in bed lagen begon het buiten tropisch te regenen, heel gezellig dat geroffel op het dak. Maar daar dachten de ratten plus joekels van baardagamen hetzelfde over. Met families tegelijk kwamen ze bij ons naar binnen, het leek wel een dierentuin!!! Tomas en ik waren blij dat we bij elkaar onder de klamboe lagen en we hebben echt geen oog dicht gedaan! Ha Ha. Toen er de volgende ochtend ook nog eens joekel van een baardagame voor Tomas z’n voeten uit de lucht kwam vallen wisten we het zeker, we gaan opzoek naar een ander huisje! Achteraf gezien een bijzondere, grappige ervaring maar voor ons TOO much animals!!

Tassen weer op de rug en opzoek naar een nieuw huisje, en die hebben we gevonden hoor!! Een heel schattig roze bungalowtje genaamd Sea Flower bungalow. En dat voor maar 50 bath meer dan de Oasis bungalow ( 500bath per nacht zo’n € 13 omgerekend) en daar zijn we dan ook gelijk de rest van ons verblijf op Koh Chang gebleven, heerlijk!

Je kan op Koh Chang jungle tochten maken, watervallen bezoeken, snorkelen, kanoën, olifant rijden (waar wij geen voorstander van zijn) of een scooter huren om de overige stranden te bezoeken. Maar zoals ik al eerder schreef hebben wij lekker helemaal niks gedaan, even rustig acclimatiseren. Lekker beetje zwemmen in het prachtige blauwe, heldere water. Beetje boekjes lezen, spelletjes doen, naar de horizon staren, genieten van de rust en het heerlijke eten. (We zijn nu al verslaafd aan de Thaise bananen pannenkoeken, als iemand het recept weet, let us know!)

Morgen zullen we rond 13:00 de Ferry terug pakken naar het vaste land om daar weer de 6 uur durende busrit terug te maken naar Bangkok. Niet dat we nou heel erg zin hebben om weer een paar dagen in deze drukke, stinkende stad te vertoeven maar we willen nog graag naar de drijvende markt, Amphawa, en vanuit Bangkok pakken we uiteindelijk ook de nachttrein richting Chiang Mai. Maar voor nu nog even heerlijk een avond genieten van het rustige Koh Chang!

We hebben vanmiddag nog even een armbandje gekocht bij een oud vrouwtje die de hele dag het strand af en aan loopt in de hoop wat van haar armbandjes te verkopen. Tomas paste alleen de armbandjes niet, nu heeft hij een armband om die eigenlijk gemaakt is voor om je enkel. Nou dat vrouwtje heeft hem bescheurd, you big, big everything, BIG EVERYTHING!!! schaterde ze. Good luck for you, good honeymoon!!  Haha

20 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
René
René
24 november 2015 17:17

Hoe is het met de kakkerlakken?
Mooi om te lezen allemaal en alle herinneringen komen weer bij me terug. Vergeet niet de full moon party.

Josje
Josje
17 november 2015 00:35

Wat gaaf om te lezen zeg 🙂 heel heel mooi. Doe mij ook maar dat eiland! Alleen hoe cool jullie over die ratten kunnen schrijven, dat zie ik niet voor me. Bij mij liepen de rillingen al meteen over mijn rug en ik denk dat mijn moeder meteen al niet meer naar Thailand wilt, haha. veel liefs en zoenen! Josje

Gerda en Wil
Gerda en Wil
16 november 2015 17:46

Beste Tomas en Kimberly, we hebben tot nog toe al jullie verslagen gelezen en we genieten mee van jullie reis. We hopen en wensen dat de weg die jullie zijn ingeslagen lang en met veel plezier mogen volgen.

Groeten Gerda en Wil

Stefan
Stefan
15 november 2015 22:52

To! Kimmie! Wat leuk jullie verhalen allemaal te lezen! Jaloeeerrrss! Klinkt top allemaal, ben weer benieuwd naar jullie volgende verhalen en foto’s

Over de schrijver