Chiang Mai

Chiang Mai

Na een lange rit van zo’n 14uur met de nachttrein zijn we aangekomen in Chiang Mai en we voelen ons hier al direct thuis. De mensen zijn vriendelijk, er heerst een hoop rust en de sfeer is relaxed.

Chiang Mai is, op Bangkok na, de grootste stad van Thailand. De stad is gelegen in het noorden van Thailand, dat bekend staat om haar schitterende natuur. Vanwege de noordelijke ligging is de stad een beetje geïsoleerd. Dat maakt Chiang Mai uniek. Zo heeft het een eigen cultuur met dialect, festivals en tradities.

Omdat we al om 9 uur ’s ochtends bij ons hostel aankwamen en pas rond 12 uur onze kamer in mochten besloten we onze backpack op te slaan en alvast de buurt te verkennen, opzoek naar een 7/11 supermarkt. Onderweg kwamen we langs tal van eetstalletjes waar we gelijk een heerlijke yellow-curry met kip als ontbijt hebben gegeten.

Ons hostel, 9 hostel genaamd, heeft bij binnenkomst wel wat weg van een gevangenis, alles van beton en 1 klein raampje en het is er bloedheet! De ventilator kan de hitte niet aan, als we onze hand op de muur leggen is de muur gewoon heet. Maar goed we zullen natuurlijk niet vaak binnen zitten en het ziet er voor de rest schoon uit en dat is het belangrijkste.

9 hostel

Na een powernappie en een koude douche besluiten we op pad te gaan, opzoek naar een van de markten die Chiang Mai rijk is. Onderweg stuiten we op een heel mooi restaurant met prachtig zicht over de Ping rivier, genaamd The Riverside Bar & Restaurant. In dit luxe restaurant hebben we een keer heerlijk boven ons budget gesmikkeld, dat mag ook af en toe wel een keertje vonden wij. 700 bath waren we kwijt met z’n tweeën (zo’n € 18,-). Heerlijke Mojito’s gedronken, heerlijke massaman curry’s met kleef lijst en als toetje banaan gekookt in kokosmelk Mmmmmmm…!!!!

IMG_6951

Uiteindelijk belandde we dan toch nog op een markt genaamd, Anusarn market. Na een tijdje te hebben gesnuffeld tussen de kraampjes zien we in een achterafstraatje een groepje ZEER opvallende dames zitten, ze blijken onderdeel te zijn van een Ladyboy Cabaret show. Entree bedraagt 250 baht per persoon (€ 6,50), inclusief gratis drankje. Spontaan stapten we met een van deze opvallende dames de zaal binnen, waarna we moesten gaan zitten bij een tafeltje vlak bij het podium. Niet helemaal op ons gemak namen we plaats. Gelukkig stroomde de zaal langzaam vol met een mix van jong, oud, man en vrouw, wat ons enigszins geruststelde. Alleen Tomas zat nog steeds niet helemaal lekker zo vooraan het podium. Na wat opzwepende muziek ging dan eindelijk, na 20 minuten, het doek open en keken we vol bewondering naar dames in schitterende kostuums die enthousiast dansten en playbackten op de muziek. Er kwam van alles voorbij: van een energieke, Tina Turner tot heerlijke meezingers als ABBA en Lady Gaga. We waren lekker van de show aan het genieten toen, geheel onverwachts (maar waar Tomas wel al bang voor was) een van de Ladyboys bij Tomas op schoot ging zitten en hem kort een lapdance gaf. Tomas wil het er verder niet meer over hebben, maar ik kan je verzekeren dat het een hilarische avond was om nooit meer te vergeten. Dus, als je ooit een bezoekje brengt aan Chiang Mai dan mag je deze show absoluut niet missen. Tomas: maar pas op dat ze je niet vooraan bij het podium zetten!?

8 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De liefste oom
De liefste oom
23 november 2015 22:47

Even nog over die lapdance? Nog onder het rokje gevoeld?

Carina
Carina
23 november 2015 22:21

Wij hebben ons rot gelachen om het filmpje Tomas , wij zagen de bui al hangen ha ha !

Willem
Willem
21 november 2015 16:41

…..Eigenlijk niet meer over wilt hebben….

Willem
Willem
21 november 2015 16:40

Ik kan me wel voorstellen dat je het er eigenlijk niet meer over wil praten, hoor Tomas. …..

Julian
Julian
21 november 2015 16:14

Hahahaha. Faar gaan we het nog heel vaak over hebben natuurlijk. Haha. De rest klinkt wel echt heel leuk:)

Over de schrijver