Pai

Pai

Op 19 november zijn wij vanuit Chiang Mai met de minivan naar Pai gereden. We werden in Ciang Mai bij ons hostel opgehaald in een pickup truck om vervolgens naar de verzamelplaats van de minivans te gaan. Onderweg werden er nog een aantal reizigers opgehaald, totdat de truck rammetje vol was. De reis vanuit Chiang Mai naar Pai gaat dwars door de bergen en we hadden al gelezen dat door de vele bochten (762) in combinatie met de algemene thaise rijstijl, het een misselijkmakende rit zou worden. Kim en ik hadden uit voorzorg een reispilletje ingenomen. Uiteindelijk vonden wij de rit heel erg meevallen en kwamen we veilig (zonder te spugen) in Pai aan.

Op het moment dat we in Pai uit de minivan stapte, was het ontzettend druk met scooters en mensen. Was dit nou het mooie en rustige Pai? We moesten een stukje lopen om naar het hostel te gaan die we op het oog hadden. Bij aankomst werd ons een kamer toegewezen en besloten wij alles even te checken. Aangezien er in sommige verblijven bedbugs voorkomen en er vreselijke verhalen over zijn, proberen wij dit te vermijden. Bij het checken van de matrassen bleken er dus een hoop bedbugs in de matras te zitten. Ik ben dus teruggegaan om een andere kamer te vragen. Ook hier bleken bedbugs te zitten. Vieze beesten. Ondanks dat we ons aan ons budget willen houden, kozen we er toch maar voor om wat luxer te gaan in de binnenstad.

Nadat we onze tassen hadden neergelegd en ons een beetje hadden opgefrist besloten we het dorpje te verkennen en ik kan je zeggen, Pai is relaxed!!! Er zijn alleen maar leuke barretjes met gezond eten en drinken en veel leuke winkels. In de avond wordt de hoofdweg voor auto’s afgesloten om er vervolgens een avondmarkt op te bouwen. We hebben de eerste avond rustig over de markt geslenterd en in een klein restaurantje wat gegeten. Pai is overdag gewoon heet, maar omdat het wat hoger in de bergen ligt, kan het ’s avonds vrij fris worden. Hier moesten we de eerste nacht erg aan wennen.

De volgende dag besloten we, op aanraden van Marieke en André, naar het resort Pairadise te gaan. Pairadise ligt iets buiten het centrum in een heel mooi gebied. We moesten een gammel bruggetje over en een klein stukje de berg op om er te komen. Op het resort werd ons een leuke bungalow toegewezen. We zijn die dag weer Pai ingegaan om het een beetje te verkennen en de sfeer wat beter te proeven. Er heerst een gezellige en gezonde vibe in Pai en iedereen is vriendelijk. We hadden in Thailand al een aantal verslavingen, waaronder een bananen pannenkoek op Koh Chang, de bananen rotti’s, gezonde smoothies in Chiang Mai, maar in Pai maakten we kennis met de chai tea van een leuk vrouwtje op de markt en de kokoskoeken. Al met al, we konden onze lol op met al het eten hier en genoten hier ook volop van.

We stuitte in de middag, net buiten het centrum van Pai, op een klein winkeltje met allemaal mooie zelfgemaakte spullen. Hier viel ons oog op 2 mooie amulet kettingen. Deze amuletten hebben beide hun eigen betekenis en wij vonden dit een mooi aandenken aan Pai. Eerder op de dag was ons al opgevallen dat er, een beetje verstopt aan het einde van een smal steegje, een gezellig bar zat (Spirit Bar). Wij hadden besloten de tweede avond even een bezoekje te wagen en werden enorm verrast. Er werd hier relaxte livemuziek gespeeld en overal waren zithoekjes gecreëerd. We hadden besloten om hier een aantal cocktails te nemen en te genieten van de mooie muziek en de relaxte vibe.

De volgende dag hadden we een scooter gehuurd. Rijden op een scooter rondom Pai is vrij gevaarlijk. De wegen zijn slecht en de scooters die ze hier verhuren halen makkelijk de 100 km per uur. We zagen dan ook een hele hoop mensen in het verband of met flinke blauwe plekken. Rustig en voorzichtig rijden dus maar. Ons plan was om als eerste naar de Lod Cave te gaan. Om bij de Lod Cave te komen moesten we een berg over, waarvan de wegen ontzettend slecht waren. Op sommige plekken ging het asfalt uit het niets als een soort molshoop omhoog of zaten er giga kuilen in de weg. De weg naar Lod Cave was wel heel erg mooi. Je kon goed de natuur zien en bovenop de berg was een uitkijkpunt over de vallei. Eenmaal aangekomen bij de Lod Cave werden we door middel van een gids met lantaarn de grot in begeleid. De grot was immens en pikkedonker. In de grot zelf werden we met een bamboe vlot vervoerd naar een sub-grot terwijl er boven ons hoofd duizenden vleermuizen liepen te kwetteren en er onder ons honderden vissen mee zwommen. Heel bijzonder allemaal.

DCIM100GOPRO

Op de terugweg zijn we richting Pai Canyon gereden. Ook de weg hiernaartoe was gevaarlijk. Overal weer kuilen en op een punt was er een heel stuk uit de weg, waardoor we bijna vielen. Gelukkig was dit niet het geval en kwamen we rond een uur of half vijf aan bij Pai Canyon. Pai Canyon wordt ook wel de ‘tegenhanger van de Grand Canyon’ genoemd. Maar een beschrijving ‘extreem smalle paden met afgronden van 50 meter aan weerzijden’ is een betere omschrijving. Er schijnen een hoop ongelukken te gebeuren en dat was bij aankomst ook meteen te begrijpen. We zijn er een klein stuk overheen gegaan, totdat het té smal werd en we besloten om terug te gaan.

De volgende dag hebben we ontbeten bij de Goodlife, een boekje gelezen en genoten van de omgeving. We voelen ons thuis in Pai en willen eigenlijk langer blijven. In de avond zijn we weer teruggegaan naar de Spirit bar in Pai. Hier hebben we onze laatste avond heerlijk doorgebracht met live muziek en heerlijke cocktails. De volgende ochtend was ons plan om de minivan terug naar Chiang Mai te nemen vanwege een groot festival genaamd, Loy Krathong en Yee Peng.

Lod Cave

Pai Canyon

Pai Canyon (2)

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gino
Gino
1 december 2015 10:00

Klinkt allemaal heerlijk relaxed.. Ik geloof dat jullie het erg naar jullie zin hebben daar! Hier is storm & koud..

Ellen
Ellen
28 november 2015 11:10

Hoi levensgenieter, zo te horen te lezen in Pai een plek om naar terug te gaan!
Jullie zijn nu bijna 4 weken weg, geen vakantie meer maar echt reizen…Waar zijn jullie nu? Liefs, veel liefde en avontuur! Ellen

Marieke
Marieke
26 november 2015 23:55

Eeey backpackers, jullie hebben lekker de smaak te pakken zo te zien en te lezen 🙂 leuk hoor allemaal!! Veel plezier verders dikke kus van ons xx

Willem
Willem
26 november 2015 23:14

Gevaarlijk allemaal! Suicidebusjes…racescooters…..gapende afgronden…..acrobatische vleermuizen…..bloedzuigende bedmeiden….kraaiende cocktails…..afschuwelijk allemaal! Ik ben best wel jaloers! Mooi stukje weer!

Over de schrijver