Kookcursus Chiang Mai

Kookcursus Chiang Mai

Op 23 november kwamen we na een rit van zo’n 3 uur weer terug in Chiang Mai. Waar we (vanwege het Loy Kratong festival)  vier nachten hebben geboekt bij Kikie’s House. Nou ik zal je zeggen, dat begon allemaal heel gezellig! We kwamen aan en het eerste wat die jongen achter de balie zegt is; sorry er is iets mis gegaan met jullie boeking (we hadden begin het jaar al onze boeking gedaan omdat we wisten dat tijdens ’t Loy Kratong alles vol zou zitten) een vriend van mij heeft nog wel een kamer voor jullie vrij. Wij dus absoluut niet blij, toch maar naar deze kamer gaan kijken aangezien alles tijdens het festival vol zit. Nou VIES  en een geluidsoverlast, omdat ze het gebouw er naast aan het verbouwen waren. Dus wij zeiden; deze kamer willen we niet regel maar op jullie kosten een taxi voor ons terug naar Pai. Nou dat wilden ze natuurlijk niet doen. Dus wij bleven gewoon in die receptie hangen zo van los het maar op, je maakt nu van jou probleem ons probleem, je had ons ook kunnen mailen dan hadden we in Pai gebleven. Dus toen opeens.. Had hij een kamer voor ons over ?! Zei hij dat hij die kamer apart had gehouden voor vrienden, zo gaat dat dus.

Nadat we onze tassen in de kamer hadden gestald zijn we gelijk op pad gegaan om een Thaise kookcursus te boeken, zodat we in Nederland kunnen blijven genieten van onze favorieten Thaise gerechten. Maar waar we ook kwamen kregen we te horen, hele week VOL!! Gelukkig was er uiteindelijk een kookcursus welke vol was maar ons nog wel in een klas kon plaatsen van tien personen, YES!! Daarna verder op pad om de elephant nature park tour te boeken, VOL, deze moeten we dus helaas van onze bucketlist af halen. Komen we terug op onze kamer, moeten we eerst nog een dikke vette kakkerlak uit onze kamer zien te verjagen wheeeee ?

Al met al dus een beetje een stressvol begin van de dag. Terwijl we nog wel wat te vieren hadden, ons 3 jaar samen zijn. Dus besloten we het als nog goed te gaan vieren en zijn we weer lekker luxe gaan eten bij het restaurant waar we al eerder een keer gegeten hadden, The Riverside bar & restaurant aan de Ping rivier.

IMG_7181

De volgende dag gingen we dus Thais leren koken, whoehoe!! Bij Zabb-E-Lee Thai cooking school. We werden ’s morgens rond 09:00 opgehaald door onze lerares Ann, een vrolijke en vooral grappige dame van 28 die zelf haar eigen kookschool is begonnen. Eenmaal daar aangekomen mochten we kiezen uit verschillende voorgerechten, bijgerechten en hoofdgerechten, alleen het toetje stond al vast, stickyrijst met kokosmelk en mango Mmmmm…!!! Tomas koos voor spring rolls, Tom Kha Kai soep (kip in kokosmelk) Massamun-curry met kip en cashewnoten. Ik had gekozen voor de hier zo bekende papaya salade, Pad Thai noodles, yellow-curry met kip en eier-noodles (soep had ik hetzelfde als Tomas).

We gingen eerst een kleine, traditionele groente en fruitmarkt op om onze ingrediënten in te slaan. Ann leidde ons rond en liet verschillende basisingrediënten van de Thaise keuken zien en ruiken. Eenmaal terug gingen we eerst al onze ingrediënten snijden en op verschillende bordjes verdelen. Vervolgens ging Ann het eerste gerecht, de soep, voordoen waarna wij die daarna zelf mochten gaan bereiden. Telkens als we twee gerechten klaar hadden mochten we die met z’n allen opsmikkelen. Wat een feest! Het was echt een hele leuke middag waarin we veel geleerd hebben over de Thaise keuken met hier en daar wat tips en tricks. Kortom, weer eentje die niet op onze bucketlist mag ontbreken!
P.s. onder aan deze pagina heb ik wat recepten gezet die jullie thuis zelf uit kunnen proberen. Wij ontvangen graag de foto’s met het resultaat.

IMG_7278

Papaya Salade

Tom Kha Kai Soep

Massamun Curry Pasta

Massamun Curry Gerecht

Sticky Rijst met Mango en Kokosmelk

1112 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
KimVer
29 augustus 2020 01:17
EvaVer
28 augustus 2020 23:05
KimVer
28 augustus 2020 21:27
JaneVer
28 augustus 2020 20:39
EvaVer
28 augustus 2020 16:30

Over de schrijver