Chiang Rai

Chiang Rai

Van 27 t/m 30 november verbleven we voor drie nachten in Chiang Rai. Chiang Rai is een klein stadje drie uur rijden vanaf Chiang Mai en is minder bekend onder toeristen. Wij zullen uiteindelijk vanaf Chiang Rai door reizen naar de grens van Laos, het plaatsje Huay Xai. We verbleven deze drie dagen in het Chiag Rai hotel, een simpel maar schoon hotel voor 600 bath (€ 16) per nacht. Na Kiki’s House hebben we namelijk besloten ons “slaap budget” (450 bath) wat omhoog te gooien.

’s Avonds zijn we de stad te voet gaan verkennen en kwamen we op een bijzondere lokale markt terecht waar wij bijna de enige buitenlanders waren. Op de markt werden de meest  (voor ons Nederlanders) “vreemde” dingen verkocht. Van zielige hondjes in te kleine kooitjes tot bakken vol met levende sprinkhanen die men na een aantal minuten frituren lekker oppeuzelt, Mmmm.. !!! Wij kochten, ja sorry geen smeuïg verhaal, gewoon veilig een bord Pad Thai waarmee we op het markt-plein gingen zitten. Daar werd, tot ons grote genoegen, uitbundig geswingd door de locals. We hebben erg genoten en gelachen om de altijd zo timide Thaise mensen met hun nu zo uitbundige dans-moves. Zie filmpje!

De volgende dag zijn we een scooter gaan huren en richting de bekende witte tempel van Chiang Rai gereden, de Wat Rong Khun. We wisten niet wat we zagen, wat een pracht en praal! De tempel is in zijn geheel wit van kleur met wit mozaïek. Dit om de reinheid en de wijsheid van Boeddha  te weergeven. In eerste instantie ziet het tempel complex er hemels en vredig uit, tot dat je beter op de details gaat letten en je de meest bizarre dingen tegenkomt. Doodskoppen die je bij de ingang begroeten, honderden handen bij de brug, richting de ingang van de tempel, die zich aan je proberen te vergrijpen. Armen en hoofden die tevergeefs proberen te ontsnappen aan wat “de hel” voor moet stellen. Daarna moet je de brug over met aan iedere zijde twee monsterlijke wezens  die je met zwaarden en priemende blikken op staan te wachten. Als je dit alles bent gepasseerd kom je uiteindelijk aan bij “de hemel”, die je de toegang tot de tempel verleend. Wij vonden het zo gezegd een bijzonder, hysterisch complex. De bouw van de tempel begon in 1997 en naar verwachting zal het complex pas in 2070 helemaal afgebouwd zijn. Maar desondanks kijk je dus je ogen uit en kan je deze tempel zeker niet missen als je in Chiang Rai bent.

De terugweg kwamen we langs een XXL supermarkt, genaamd de BIG C. Aangezien de 7/11 supermarkten hier niet groter zijn dan een benzinepomp winkeltje besloten we hier een kijkje te gaan nemen, tsja, Tomas en ik zien boodschappen doen gewoon als een uitje ? We kochten XXL pakken Oreo-koekjes, tonijn blikjes en een pak vers volkoren brood, zodat we voor de verandering weer eens een boterham konden eten. We hebben een groot pak met muesli gekocht voor door de yoghurt. Nori vellen, een mini Japanse-mayo en mini soja-saus (om onze sushi verslaving weer even te kunnen stillen) kopen we op de markt wat kleefrijst en avocado’s en hoppa, we hebben een handrol. Bij de uitgang stonden ze verse donuts te maken, 10 voor 35 bath (€0,90) en dan zijn ze nog vers en lekker warm ook!! Nou dat konden we natuurlijk niet weerstaan. Met tassen vol verlieten deze dikkies met een BIG-smile de winkel.
Bedankt BIG C ?

10 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
carina
carina
20 december 2015 23:37

Wel bijzonder die witte tempel maar ook een beetje angstaanjagend met al die handen!
Wat zal het weer heeeeerlijk gesmaakt hebben jullie broodje en sushi en de joghurt .
Jullie genieten lekker en dat is prachtig om te zien!
Veel liefs Carina

sharon
sharon
18 december 2015 18:14

Hee kim en thomas! Wat is het leuk om al jullie verhalen te lezen zeg! Wat fijn dat jullie het zo leuk hebben. Hebben jullie je moves niet even laten zien?;) blijven genieten van jullie avontuur he! liefs Sharon

Lidy
Lidy
15 december 2015 12:58

Lieve Kim/Tomas, fijn dat jullie zo genieten….mooi de offer en lichtceremonie en bijzonder ( beetje zacht uitgedrukt) deze tempel….en de symbolen hel/ hemel…goed/slecht…tja…geniet verder van jullie reis en alle nieuwe ervaringen.Fijn dat jullie dit willen delen.Veel liefs vanuit een winterkoudmaarzonovergoten Amsterdam.

Monique
Monique
10 december 2015 18:04

Lekker ding kim die in het blauwe pakje, grappig zeg de thaise cha cha cha. Heb je niet even meegedaan. Moet niet moeilijk zijn. Mooi complex trouwens heel apart.

Willem
Willem
9 december 2015 15:02

Ha! Weer leuk Kim! Fijn dat jullie weer even wat “gewoon” eten vonden. Tja die sprinkhanen. Schijnt best wel lekker te zijn. Ik heb het zelf ook nog niet geprobeerd, dat dan weer niet. Wel bijzonder dat ze ook gek op huisdieren zijn!

Over de schrijver