Koh Phangan

Koh Phangan

Ten eerste iedereen een heel gelukkig en gezond nieuw jaar toegewenst!!!

Na een helse rit van 13 uur kwamen we van het rustige Koh Lanta in de drukke badplaats van Koh Phangan, Haadrin beach. We werden ‘s morgens rond 8 uur opgehaald bij onze bungalow in Koh Lanta waarna we wel 3x over moesten stappen op een andere bus voor dat we bij de ferry aankwamen. Vanwege de harde wind die er op dat moment stond schommelde de boot flink heen en weer en werd de zwarte rook uit de uitlaatpijp telkens terug de boot in geblazen, echt vreselijk smerig. Tomas en ik hebben de gehele 2 1/2 uur durende rit alleen maar voor op t dek in de volle win doorgebracht happend naar wat frisse lucht en starend naar de horizon om maar niet misselijk te worden.

Om half 9 kwamen we dan eindelijk, tot onze grote opluchting, aan op Koh Phangan waar we een Songthaew pakte naar ons verblijf op Haadrin beach, Thai Dee Garden resort. Aangezien Haadrin beach een bekend strand is wegens zijn full moon party’s, en omdat we daar oud en nieuw zouden vieren, moesten we verplicht vijf dagen boeken. Dit voor het bescheiden bedrag van 1400 bath per dag. Natuurlijk, en vooral na ons schitterende verblijf op Koh Lanta, was dit resort zeker niet de 1400 bath per dag waard, we hadden zelfs een koude douche voor dat geld!! Maar goed dat hadden we enig sinds kunnen verwachten. Dus kiezen op elkaar en doorzetten maar!

Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door de gastheer genaamd, Kim! Nou dat is toch grappig. Waarna we vlug op pad gingen om wat te eten te scoren aangezien ‘t inmiddels al 10 uur ‘s avonds was. Maar wat een gekkenhuis waar we in terecht kwamen, ‘t is net Chersonisos of Lloret del Mar!! Overal van die toeristische tenten vol neon kleding, hamburger/shoarma tenten, karaoke bars waar keiharde muziek uit schalt en veel, heel veel Engelsen.. natuurlijk.. zeg je feest dan zeg je Engelsen. Kortom, geen Thaise invloeden te bekennen. Dus toen hebben we maar uit pure wanhoop, omdat we zo’n honger hadden, in een van deze tenten een kipschnitzel burger naar binnen lopen werken. Lang leve Haadrin beach!! ??

Na een dag bij te zijn gekomen van de reis besloten we de volgende dag vroeg op te staan om een scooter te huren. Wat denk je.. alle scooters rond ons resort verhuurd!! Nou dat hadden we toch nog nooit meegemaakt hier in Azië.. normaal smeken ze je zowat om een scooter van ze te huren. Nadat we met hangende pootjes terug op ons resort kwamen heeft onze gastheer wat rond gebeld en kwam er uiteindelijk een neef van de vriend van z’n broer een scooter brengen. Gelukkig. Natuurlijk zat onderhandelen d’r nu niet meer in en moesten we zelfs 50 bath meer dan de gewone prijs betalen. Maar wij waren allang blij. Lang leve Haadrin beach ?

Eenmaal op de scooter, weg van de drukte, konden we ons allebei heerlijk ontspannen. Want wat een mooi eiland is Koh Phangan buiten de toeristische trekpleister, Haadrin beach, om. Prachtige natuur, prachtige uitzichten en prachtige stranden. We hebben zelfs voor t eerst in ons leven op een ware bounty strand gelegen met prachtig, fluweel zacht, wit zand en helder blauw water. Wauw!!

‘s Avonds hebben we nog heerlijk bij zonsondergang een steenoven pizza gegeten met vers gebakken pita brood, tzatziki en pesto. Mmmm.. onze dag kon niet meer stuk. ‘s Avonds keerden we met enige tegenzin terug naar ons resort. Hier ontmoeten we diezelfde avond twee hele leuke, gezellige mensen uit Australië, Dot en Ben. Die ook op ons resort verbleven, dit maakten de rest van ons verdere verblijf meteen stukken leuker op Haadrin beach. We hebben samen hele middagen en avonden doorgebracht. Gezellig samen spelletjes gedaan met veel drankjes en heerlijke muziek. Veel gelachen en heerlijk gedanst en gefeest tijdens oud en nieuw op de full moon party. Beter konden we het jaar niet beginnen.

Heel wat gezelligheid en veel informatie over Australië rijker was het tijd om afscheid van elkaar te nemen en vervolgden wij onze reis terug naar Bangkok. En hier zijn we dan.. back in Bangkok! En dit maal slapen wij in het Check Inn hotel in Phrom Phong. Aangezien we om 2 uur pas ons hotel kamer op mochten en we om 5 uur ‘s morgens al met de bus arriveerde besloten we onze tassen te stallen en de grootste markt van Bangkok te bezoeken, de Chatuchak weekend market. Een gigantische markt waar je makkelijk kan verdwalen. Duizenden kraampjes achter elkaar in kleine doolhof achtige straatjes. Maar we zijn heel blij dat we er geweest zijn. We vonden t een fantastisch leuke markt met veel originele kraampjes en lekkere eetstalletjes. We willen ook even een heerlijk ijsje met jullie delen die je zeker thuis uit moet proberen omdat het O zo lekker maar ook O zo simpel is om te maken dus hier komt ie; prik een halve banaan op een stokje, doe hem vervolgens een nachtje in de vriezer en doop hem de volgende dag in vloeibare chocola en als finishing touch rol je hem door de nootjes.. Smikkelen maar!! ?

Vandaag, 4 januari, hadden we ‘t plan om een dagje door een winkelcentrum te slenteren, op zoek naar wat nieuwe kleding. Onze kleding is namelijk zo gaar als een klontje en helemaal verkleurd. Of het nou aan het water ligt, de zon of aan al het stof hier?! We have no idea. Maar d’r moest dus geshopt worden.. laat ik dat nou net heel erg vervelend vinden ? We kwamen echt in het meest luxe winkelcentrum terecht, we keken onze ogen uit. Zo anders dan wat we hier in Azië gewend zijn. Het leek net of we af en toe in Disneyland rond liepen zoveel pracht en praal. Ze buigen hier zelfs voor je in de supermarkt!! Hier, tussen alle poepie rijken mensen, voelden we ons wel echt even “de backpacker”, met onze gare, vergeelde kleding en onze te grote dag rugzakken op ?

Als afsluiter zouden we vanavond nog een skybar bezoeken maar aangezien we allebei wat grieperig zijn en last hebben van onze keel (vast iets te veel gefeest ?) besloten we in plaats van een borrel wat sushi’s van ons overgebleven geld te kopen. Want na het zien van de tip-top uitziende sushi’s restaurants hier in dit luxe winkelcentrum was de keuze stiekem ook wel snel gemaakt.. man, wat zaten we weer te smikkelen! Een betere afsluiting van onze reis had je voor ons niet kunnen bedenken. Voor nog geen 850 bath (€ 22,-) waren we klaar. Daarna nog wat boodschappen gedaan voor morgen en nu zijn we d’r weer helemaal klaar voor. Morgen vliegen we namelijk om 11:00 richting Australlie ?? Whoehoe spannend!! We hebben d’r heel veel zin in maar zullen Azie ook heel erg gaan missen. Want wat hebben wij genoten!! Wat een onwijze te gekke ervaringen en geluksmomenten hebben wij hier samen mogen ervaren. Wat hebben we veel mogen beleven.. Wauw!! En nu.. op naar het volgende avontuur!

Na een vlucht van 13 uur en een overstap van 8 uur in Taiwan komen we 6 januari aan in Sydney, Australië. Ons plan is om eerst vijf dagen in Sydney te verblijven, opzoek naar een minivan waarin we Australië mee rond willen reizen, om vervolgens door te reizen naar Melbourne. Waar we hopen wat werk te kunnen vinden tot Februari wanneer mijn lieve moeder en broertje ons op komen zoeken. We kunnen niet wachten ?? Maar voor nu.. nog even een nachtje wegdromen van al het moois wat we hier in Thailand mee hebben mogen maken ?? Kap-koen-kaa Thailand!

11 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alain en Kim
Alain en Kim
24 januari 2016 00:03

Kimberly en Thomas, ten 1e de allerbeste wensen voor 2016! Ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen en jullie mooie foto’s te bekijken! Wat een fantastische reis nu al! Blijf er lekker van genieten en we zijn benieuwd naar jullie volgende berichten!

monique
monique
9 januari 2016 19:04

Kim je bent net zo een smikkelkont als je moeder wist je dat?
Goed om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad in Azie!
En een leuk oud en nieuw hebben gehad met Dot en Ben.
Nu op naar een nieuw avontuur spannend….
We wachten met Smart weer op jullie volgend verslag.
xxx Monique

lidy
lidy
6 januari 2016 21:58

Lieve Kim en Tomas…allereerst wens ik jullie een heel mooi 2016…dat het zonnestralen mag regenen en vol mag zijn met bijzondere en waardevolle ontmoetingen…verder grote complimenten voor het delen en documenteren van de reis….prachtig….succes met het volgende gedeelte…Australië…veel liefs.

Stefan
Stefan
5 januari 2016 20:58

Als eerst natuurlijk de beste wensen! Wauw het eerste deel van de reis zit erop! Mooie verhalen en volgens mij redelijk de bucketlist af kunnen werken. Veel succes met de vlucht! Veel plezier in Australië! Groetjes!

Over de schrijver