Sydney

Sydney

Nou daar zijn we weer hoor. Dit maal komt ons verslag uit Australië. We hebben een tijdje niets geplaatst, omdat we druk bezig waren met het ontdekken van Sydney, het zoeken naar een geschikt campertje, het inrichten van ons campertje en onze reis richting Melbourne. Laten we beginnen bij het begin.

Op 6 januari 2016 kwamen we na een lange vlucht, inclusief 8 uur wachten in Taiwan, aan in Sydney. Het regende vrij stevig en het voelde voor ons een beetje koud aan. We moesten met de trein vanaf het vliegveld naar ons Hostel toe, genaamd Bounce hostel. Gelukkig was het hostel vlak naast central station. Het zou de eerste keer worden dat we op een dormroom zouden slapen. Samen met 6 anderen dus op 1 kamer. Na het inchecken kregen we de pas voor onze dormroom en konden we het hostel even verkennen.

We hadden geluk dat de kamers en het hostel heel erg schoon waren en de faciliteiten vrij luxe waren. Grote keuken om lekker te koken en schone douches en wc’s. Lekker even bijkomen van onze lange vlucht en een goed startpunt om een campertje te zoeken.

Tijdens de vlucht en eigenlijk daarvoor al was Kim een beetje ziek geworden. De airco in het vliegtuig hielp ook al niet echt mee. Kim moest dus in Sydney uitzieken. We hebben wel gewoon veel dingen gedaan en gezien, maar het was voor Kim wel even zwaar.

Sydney zelf is onwijs duur. Alcohol kan je wel vergeten en luxe eten kopen ook. Gelukkig was er in ons hostel een goede keuken waar we zelf konden koken. Dit hebben we dus ook uitgebreid gedaan. Heerlijk.

Zoals ik al eerder zei, was ons doel om in Sydney een campertje te kopen, zodat we zo snel mogelijk uit de dure hostels konden. We hebben dus ook dagen rondgezocht op het internet. Helaas is dat in Sydney nog niet zo gemakkelijk. Australië loopt ontzettend op achter wat betreft gratis internet. Heel bizar dat je een bak geld neer moet leggen voor een hostel overnachting en dan nog eens bij moet betalen om gebruik te kunnen maken van het internet. Het schijnt dus dat dit vaak het geval is in Australië. Zelfs in de goedkoopste accommodaties in Thailand was internet gratis. We zijn dus eerst bezig geweest om een bankaccount te openen bij de commonwealth bank en een simkaart te kopen met internet. Pas toen we dat voor elkaar hadden, konden we nog actiever gaan zoeken naar een campertje.

Het was niet gemakkelijk om een campertje te zoeken naar onze smaak. We wilden graag, aangezien we er een jaar in gaan reizen, een wat hogere camper waar ik in kan staan. Het liefs dus ook geen omgebouwd busje. We hadden er een aantal op het oog, maar die bleken uiteindelijk toch niet goed te zijn. Of ze waren motorisch niet helemaal goed of ons gevoel was niet goed. Dit laatste was het geval bij een campertje die we bezochten. Deze was van een oudere man, maar toch ook weer niet van hemzelf en het viel Kim op dat hij aardig lekte. Hier had de verkoper geen duidelijk antwoord op. Op niks had hij een duidelijk antwoord. Dat ik vroeg of hij veel bezichtigingen had gehad, zei hij dat hij er een paar had gehad, maar geen van hen terug had gebeld en hij dus ook niet wist waar de mensen over vielen. Dit vond hij heel vervelend. We hadden afgesproken dat we er over na zouden denken en dezelfde avond terug zouden bellen met een bod of dat we er vanaf zagen inclusief uitleg waarom. Zoals ik al eerder zei was mijn gevoel en die van Kim niet helemaal goed bij het hele verhaal van de man, dus belde ik op dat we er vanaf zagen. Dan zal je natuurlijk zien dat ons gevoel goed was. De man wilde niet eens luisteren naar mij waarom we de koop niet deden. Hij hing gewoon op. Hier werd ik natuurlijk wel een beetje pissig van, maar aan de andere kant is het gewoon zielig voor hem dat hij zo is. Altijd naar je gevoel luisteren dus. Ben blij dat we hem niet van hem gekocht hebben.

Uiteindelijk na heel veel rondspeuren op het internet kwamen we uit bij een geel campertje met pop top roof. Het dak kan dan omhoog, waardoor je in de camper kan staan. De foto’s waren wat slecht genomen, dus vandaar dat hij ons niet eerder opviel. We hadden bericht of we hem konden bezichtigen. Helaas kregen we een bericht terug dat de camper al zo goed als verkocht was. Helaas. Na nog meer rondspeuren raakten onze opties een beetje op, totdat we 2 dagen later een berichtje kreeg van Daniel van de gele camper. De camper was nog niet verkocht. Het lukte de koper niet om duidelijke afspraken te maken, dus dat schoot niet op. Hij zei dat als we wilde, we hem diezelfde dag konden bezichtigen. Wij hadden natuurlijk geantwoord dat we dat wel wilden en zijn die middag naar Manly gegaan.

Om bij Manly te komen moet je de Ferry vanaf the famous opera house nemen. Op deze manier hebben wij dus Sydney ontdekt. Door elke keer campertjes te zoeken hebben we veel stukken van Sydney gezien. In Manly werden we opgepikt door Daniel met het gele campertje. We waren stiekem al opslag verliefd op het campertje. Daniel was een hele vriendelijke man die ons graag de camper wilde laten zien. Het was een oud campertje, maar technisch nog in een goede staat. Hij was nog nooit door een backpacker verwaarloosd in het onderhoud. Er was recentelijk nog van alles aan vervangen en er zat een nieuwe REGO (registratie) tot eind 2016 op. Helemaal prima dus.

We gingen naar een iets rustigere plek toe om de camper goed te bezichtigen en om een testritje te maken. Terwijl Kim de buitenkant checkte en vragen stelde aan Daniel ben ik de technische staat van de camper gaan bekijken. Hij zag er heel goed uit. Wel natuurlijk een paar kleine mankementen, maar makkelijk zelf op te lossen. Er zat zelfs een klein keukentje in met kookpitje, magnetron en koelkast. We konden wel zien dat we er wat leuks van konden maken. Het enige wat er niet in zat, was een twee persoons bed. Hier had ik zelf wel wat ideeën over hoe we dat op konden lossen.

Die avond zijn we terug naar ons hostel gegaan om alles even te laten bezinken. We hadden afgesproken de volgende ochtend contact te hebben. Wij waren beide dol enthousiast en wilden graag een bod doen. Natuurlijk konden we niet té enthousiast over komen, want dan is het voor hem duidelijk dat we hem graag wilden hebben. De volgende ochtend hadden we een bod gedaan. Natuurlijk een stuk onder de verkoopsprijs, maar wel redelijk. Daniel ging akkoord met ons bod zonder te onderhandelen. Hij gunde het ons en vond het leuk dat we de camper een beetje op gingen knappen. Gekocht dus!! Het enige wat we nog voor elkaar moesten krijgen was om al het contante geld op te pinnen. Hier hadden we een paar dagen voor nodig, aangezien je maar 500 euro per pas per dag op kan nemen in het buitenland. We hebben dan wel een aantal passen met meerdere rekeningen, maar daar red je het niet in één dag mee.

Drie dagen later hebben we ons campertje opgehaald en overgeschreven op onze naam. Dit was nog even een gedoe, aangezien je een adres moet hebben of een bewijs dat je ergens voorlopig verblijft. Gelukkig was ons hostel zo vriendelijk dit naar ons te mailen en konden we de overschrijving voltooien. Nadat dat geregeld was hadden we het pak met 50jes overhandigd aan Daniel en was de camper officieel voor ons. We waren dolblij met onze aankoop, vooral omdat het vanaf het begin af aan al goed voelde. Onze camper is een vrolijke gele Toyota Hiace uit 1983. Het is een oud hippie campertje, waarvan gezegd wordt dat ze niet stuk te krijgen zijn en het onderhoud goedkoop is. Helemaal top dus! We hadden bedacht dat het campertje wel een naam moest hebben, dusssss……. Aangezien hij een zonnige uitstraling heeft, noemen we hem ‘Sunny’! Zie hieronder de foto’s van onze Sunny.

Het was wel even wennen om aan de verkeerde kant van de weg, met het stuur aan de verkeerde kant en met je linkerhand schakelen. Dan ook nog eens dwars door het drukke Sydney om je tassen bij het hostel op te halen. Gelukkig ging alles goed en konden we zo snel mogelijk de binnenstad uit om schoonmaakspullen te kopen en een camping te zoeken.

Ons oorspronkelijke idee was om het campertje de dag dat we hem kochten, direct goed schoon te maken zodat we een lekker fris huisje zouden hebben. Helaas was de dag sneller om dan we dachten en kwamen we pas laat bij een camping iets onder Sydney aan. Uiteindelijk was het maar goed dat we het niet in een middagje konden doen, want we zijn de dag erna de hele dag bezig geweest met schoonmaken. Er kwamen constant mensen naar ons toe om te zeggen dat ze het een gaaf campertje vonden en dat ze ons al de hele dag zagen boenen. Tja, moet toch gebeuren he. Het campertje was volgens ons al in tijden niet schoongemaakt en alle troep van de vorige eigenaar zat er nog in.

We zijn de dagen erop druk bezig geweest om te bedenken hoe we het beste een bank/2 persoons bed konden maken in de camper. In het campertje zat een raar 1 persoons opklapbed. Uiteindelijk hebben we besloten een hoekbank te maken met opbergruimte eronder. We waren al eerder in een Bunnings geweest (soort grote Gamma). Ik raakte gelijk al enthousiast toen ik hoorde dat ze voor heel weinig je hout zagen en snijden. Je moest natuurlijk wel een duidelijke tekening laten zien. Aangezien het de dagen dat we wilden bouwen wat regende, hadden we de garage van Bunnings gebruikt om alles in elkaar te zetten. Droog en handig als je wat vergeten bent.

Uiteindelijk zijn we de hele dag bezig geweest om alles in elkaar te bouwen. Aangezien we geen accutol hadden, moest alles met de hand. De blaren zijn ondertussen alweer bijna weg. Maar…… het resultaat mag er wezen. We moesten alleen nog op zoek naar een goed schuim matras. Na zoeken en vragen kwamen we daarvoor bij een schuimspecialist uit. Het schuim was wel wat duur, maar uit ervaring weet ik natuurlijk dat dat het altijd waard is. Zie hieronder de foto’s van onze bouwkunsten in de parkeergarage en het uiteindelijke resultaat.

Na een aantal dagen op de camping te zijn geweest, veel inkopen te hebben gedaan voor onze Sunny en mijn verjaardag nog even tussendoor gevierd te hebben, zijn we op 20 januari gestart met onze eerste rit richting Melbourne. De rit was ongeveer 1000 kilometer. Tijdens de rit hadden we besloten om gratis kampeerplekken te zoeken om op ons dag budget wat te besparen. De reis was onwijs mooi. We kwamen langs mooie uitgestrekte stranden en prachtige uitzichtpunten. We zijn zelfs een tweede Sunny tegengekomen, waardoor we natuurlijk gelijk een praatje hadden. Natuurlijk was die van ons elke keer weer mooier. De gratis kampeerplekken in Australië zijn meestal goed geregeld. Er is soms een douche aanwezig en één keer konden we, mochten we dat willen, gebruik maken van een zwembad. Sunny hield het de rit goed vol en had geen zin om veel harder dan 90 km per uur te gaan. Berg op was natuurlijk flink terugschakelen, maar uiteindelijk bereik je de top wel. We hebben geen haast. Na vele kilometers zijn we aangekomen in Melbourne. We zitten iets ten oosten van Melbourne in het stadje Warragul. Een rustig stadje en op een leuke camping. Alle faciliteiten zijn nieuw en alles is schoon. Voorlopig zitten we hier en gaan we even kijken of we, voordat Carina en Gino komen, nog werk gaan zoeken of dat we de boel in Melbourne een beetje gaan verkennen. Voorlopig zijn we nog even burgerlijk wasjes aan het doen, lekker koken en wijntjes aan het drinken. Niet verkeerd. Op het moment dat Carina en Gino komen zullen we met z’n vieren Tasmanie ontdekken en waarschijnlijk nog The Great Ocean Road afrijden. Niks te klagen dus hier.

Dit was weer een lekker lang verhaal, maar nu is iedereen weer op de hoogte van onze reis. Nu ga ik weer verder met de was. Doei!

15 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin Boelsma
Martin Boelsma
5 maart 2016 16:26

Hallo Kim en Tomas,ik heb vanmiddag vol verbazing jullie verslagen gelezen.Ik moet eerlijk zeggen wat een geweldige reis tot nu toe en wat er nog komen gaat !!!!!.Ga zo door en ik zal de verslagen met gretigheid blijven volgen en lezen.Tomas en Kim heel veel plezier geluk en mooie ontdekkingen toe gewenst.Groet.Martin

Cas
Cas
14 februari 2016 10:34

Te gek hoor Tomas en Kim! Mooie verhalen schrijven jullie en waanzinnige avonturen beleven jullie. Ik krijg er helemaal de kriebels van.

Groetjes,

Cas

lidy
lidy
3 februari 2016 14:21

Lieve Kim/Tomas, wat een verhalen en prachtige foto’s….respect…Alles past weer naar mijn gevoel..ook.heel knap hoe jullie Sunny hebben omgebouwd en de styling is ook af…heel lief zie ze er uit…of hij….verder niet belangrijk….en NU….Tasmanië WOW…Ik wens jullie een heel mooie reis verder en ALWEER bedankt voor het delen.Liefs

Reijer
Reijer
2 februari 2016 22:19

Je hebt toch een hoop baat, wat je allemaal geleerd hebt bij Medec. Wederom een mooie verhaal, en veel plezier met de rest van jullie avonturen in Australië. Je mist zeker wel de lekkere broodjes! Gr. Reijer en Hanny

John
John
28 januari 2016 10:48

Prachtig verhaal weer, jullie kunnen het prachtig vertellen !
Heel veel plezier verder !

Over de schrijver