Melbourne

Melbourne

Hey, how you doing?

Zo begroet iedereen je hier in Australië. Niet omdat ze dat nou zo graag willen weten maar gewoon puur uit gewoonte. Tomas en ik hadden op het begin zo iets van.. Moeten we hier nou telkens op reageren? Kunnen we niet gewoon alleen ‘hallo’ terug zeggen. Kan, maar dan voel je je ook een beetje lullig dat je niet op hun vraag reageert. We hebben het even nagevraagd en gebruikelijk is dat je gewoon terug reageert met bijvoorbeeld: ‘fine, how are you?’ en dat de ander daar dan weer op reageert met: ‘good, thanks’ en dan is het klaar. Maar sommige mensen reageren dus niet terug.. dan hangt je vraag in de lucht. Sta je voor de kassière ‘fine, how are you?’ stilte… dan voel je je ook een beetje stom. Dus nu reageren we gewoon terug met ‘fine, thanks!’ Ha ha wat een gedoe!

Welkom in.. Australië!!
Ik moest de eerste twee weken eerlijk gezegd wel weer even wennen hoor. Ik was natuurlijk de eerste week grieperig, kwamen we van het tropische Thailand aan in Sydney met regenachtig, fris Hollands weer en belanden we in een dormroom met nog zes anderen mensen. Daarnaast was alles opeens zo ontwikkeld, iedereen spreekt goed Engels en alles heeft weer westerse prijzen. Maaaarrrr ik heb m’n draai nu gevonden hoor en ben ik inmiddels helemaal weer gewend dat we niet meer af kunnen dingen, dat we niet continu aangesproken worden met ‘Hello, toek-toek? special price for you!’ Dat iedereen ons nu goed kan verstaan en wij hen andersom ook. Dat je niet meer constant alert hoeft te zijn dat je misschien opgelicht wordt en vooral dat we niet meer voor € 1,80 op de hoek van de straat een heerlijke maaltijd kunnen scoren, maar in plaats daarvan voor € 15,00 elke avond zelf moeten koken. 😛  Maar ik klaag niet hoor.. we zijn onwijs gelukkig en hebben het weer onwijs naar ons zin.

Zoals jullie waarschijnlijk al gelezen hadden hebben we nu ons eigen plekje. Onze Sunny is inmiddels helemaal eigen gemaakt en voelt het echt als thuiskomen na een dagje weg. We worden ook telkens aangesproken door mensen die ons busje zo fantastisch vinden. Laatst werden we bijvoorbeeld aangehouden door een hippie achting Australisch stel met een geel/wit camper busje (geel aan de bovenkant wit aan de onderkant). Ze draaiden hun raampje open en wilden weten wat de naam is van ons busje; ‘Sunny’ zeiden wij ‘O nice! This is Cheesecake’ zeiden ze tikkend op hun busje. Ha Ha En ook telkens als we op de camping lopen tussen alle grote, wit- glimmende luxe campers en daar tussen ons schattige gele campertje zien opdoemen zijn we maar al te trots op onze aanwinst.

We staan nog steeds op dezelfde camping in Warragul, 1 1/2 uur buiten Melbourne. Hier konden we de laatste puntjes op de i zetten. Nog een keer grondig de camper schoonmaken, kleine dingetjes dicht kitten waar we met regen nog wel eens wat water naar binnen kregen, laatste spulletjes gekocht en dingen geregeld zoals tax file nummers, pasjes etc.

Wat ook nog wel leuk is om te vertellen is dat ze hier op de camping hele hoge bomen hebben waar bij zonsop- en ondergang honderden vogels hun intrek nemen. T zijn echt prachtige witte vogels (soort witte papegaaien) alleen ze maken een herrie!!! Het lijken wel apen af en toe, echt lach wekkend. Luister de opnamen hieronder.

 

Wegens eerdere ongemakken met de trein was het treinverkeer van en naar Melbourne tot 8 februari gratis. Zo zijn we al mooi 3x gratis Melbourne op en neer geweest. Alvast de omgeving verkennen zodat we weten waar het leuk is om m’n moeder en broertje straks mee naartoe te nemen. Hadden wij weer even mazzel!

Even wat info over Melbourne; Melbourne ligt 800 km van Sydney aan de zuidoostkust van Australië en is de hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria. Melbourne wordt genoemd als een van de leukste steden van Australië. Al vinden wij dat de stad lang niet kan tippen aan onze gezellige steden als Amsterdam, Utrecht of bijvoorbeeld Haarlem toch kom je af en toe wel wat van deze sferen tegen. Zo heb je bijvoorbeeld veel street-art op straat. Hebben ze bij Flinders street meerdere gezellige straatjes vol barretjes, koffie en eettentjes en heb je op Fitzroy winkelstraatjes die wel wat weg hebben van de negen straatjes in Amsterdam. Biologische supermarktjes, koffie- en eettentjes en veel unieke winkeltjes met vintage kleding en spulletjes. Daarnaast staat Melbourne bekend als DE culturele stad van Australië. Vol evenementen met toneel, theater, klassieke muziek, opera, stand-up comedy etc. Ook heeft Melbourne veel leuke markten. Zo zijn we een dagje naar de beruchte Queen Victoria market geweest en de Victoria night Market allebei erg leuk. De een heeft wel wat weg van de zwarte markt (je kan daar echt alles krijgen van kleding tot groentes, vlees of vis) en de ander heeft wel wat weg van de food hallen in Amsterdam. Kortom, genoeg vermaak dus.
Het is inmiddels aftellen geblazen. Nog vier dagen en dan is het zover!!

We hebben nu 3 maanden van onze reis d’r op zitten en gaan nu onze 4e maand in waar m’n moeder en broertje van mee mogen genieten. Echt heel leuk en bijzonder om onze avonturen met hun een maandje te delen. M’n moeder en broertje landen op 14 februari om 9 uur ’s morgens. We halen ze op van het vliegveld waarna we voor twee dagen terug naar deze camping in Warragul gaan zodat ze even lekker bij kunnen komen van hun lange reis. Veertien februari is tevens ook de verjaardag van m’n moeder plus de trouwdag van mijn ouders. Een dubbele feestelijke dag dus die m’n vader dit jaar zonder m’n moeder moet vieren.. Aaaaaah!!! Uiteindelijk hebben we het plan om de 16e richting de Great Ocean road te rijden om deze route in ongeveer drie dagen af te leggen waarna we de 22e de ferry zullen nemen richting Tasmanië waar we twee weken rond zullen touren. We houden jullie weer op de hoogte!

11 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
26 februari 2016 18:13

Echt prachtig verteld allemaal !

lidy
lidy
18 februari 2016 17:24

Lieve Kim/Tomas……zo te zien loopt alles naar wens en zijn jullie nu al 4 dagen met je familie….spannend allemaal….Tja dat howareyougedoe is wel een beetje vreemd maar ach…hoort erbij…Geniet verder van jullie reis naar Tasmanië…kijk een beetje uit voor de Tasmaanse duivel…haha…veel liefs en warme knuffel voor jullie beiden.Lidy

Danielle
Danielle
14 februari 2016 01:51

Hoi gefeliciteerd met mams en schoonmoeder. Nog even en dan zijn ze geland. Heel veel plezier samen. En blijf van die mooie foto’s maken Kimberly. Als je terug komt misschien daar toch ook maar iets mee doen. Hoop, gauw weer iets te lezen. Wij zorgen wel een beetje voor je vader. Tot dat wij weer weg zijn.
Nou Doeiiii xxx

Danielle
Danielle
14 februari 2016 01:51

Hoi gefeliciteerd met mams en schoonmoeder. Nog even en dan zijn ze geland. Heel veel plezier samen. En blijf van die mooie foto’s maken Kimberly. Als je terug komt misschien daar toch ook maar iets mee doen. Hoop, gauw weer iets te lezen. Wij zorgen wel een beetje voor je vader. Tot dat wij weer weg zijn.
Nou Doeiiii xxx

monique
monique
13 februari 2016 18:41

Leuk om weer van jullie te horen luitjes, nog even en kan je je moeder en Gino weer knuffelen.
Echt gaaf dat ze 4 weken bij jullie zijn en samen kunnen genieten van Tasmanie.
Ik ben benieuwd naar het volgende verslag.
Heel veel plezier samen en geniet.
Dikke kus
Viola en Monique

Over de schrijver