Blue Mountains

Blue Mountains

Nadat Carina weer terug naar Nederland was gevlogen, was Gino nog een kleine week bij ons in Warragul voordat hij naar vrienden vertrok in Clyde, Thom en Mahalia. Een weekend daarna hebben wij Gino opgezocht. Thom en Hamalia waren super gastvrij. Er werd heerlijk voor ons gekookt, lam met aardappeltjes en groenten. Ook hadden ze allemaal Nederlandse koekjes in huis gehaald, ja dat hebben ze hier ook in de schappen liggen, stroopwafels, speculaas en bitterkoekjes. ‘s Avonds namen ze ons mee naar een drive-in bioscoop, zoals in Amerikaanse films. Super gaaf. We hadden onwijs genoten. Gino is het weekend daarna doorgevlogen naar Nieuw-Zeeland.

Wij zijn die weken erna druk bezig geweest met werk zoeken. Dit bleek echter moeilijker dan we gehoopt hadden. Het hoogseizoen in het zuiden was voorbij en de winter kwam eraan. Dit betekende niet alleen dat er weinig werk was, maar ook dat het fris werd. Vooral in de avond en ochtend. Brrrrr….. Gelukkig kregen we van een hele lieve buurvrouw, waar we een keer voor gekookt hadden, tijdens Pasen een elektrisch kacheltje cadeau. Super lief want die hadden we ook hard nodig. Overdag was het nog 20 graden en ’s avonds zaten we wolkjes te blazen in onze camper.

Na een week rond te hebben gekeken voor werk hadden we een dorp verder, in Packenham, gesoliciteerd bij Avan campers. Gino had hier een paar jaar geleden gewerkt en hier schenen ze vaak mensen aan te nemen en goed te zijn met betalen. Het idee was dan dat ik de Campers van binnen in elkaar ging zetten en dat Kim ze daarna schoon ging maken voor de verkoop. Vlak voor Pasen hadden we onze sollicitatiebrieven ingeleverd en er werd ons verteld dat we na Pasen gebeld zouden worden. Dit zou wel even kunnen duren, omdat het bedrijf met Pasen dicht zou zijn. Na ruim een week wachten heb ik de telefoon gepakt en de PR manager zelf maar gebeld. Hij zei dat hij even ging kijken waar hij ons in het bedrijf kon plaatsen en verzekerde ons dat hij de week erna op de dinsdag of woensdag terug zou bellen. Die dagen belde hij ook niet, dus had ik weer de telefoon gepakt. Na een aantal keer zeggen dat hij terug zou bellen en hij ons wel hoop gaf door te zeggen dat er waarschijnlijk wel plek zou zijn, werden we toch weer niet teruggebeld. We waren er een beetje klaar mee, dus belde ik hem voor de laatste keer vriendelijk op met het verzoek of hij ons duidelijkheid kon geven. Hier kregen we het antwoord dat er op het moment geen werk was, maar misschien de week erop wel, dus of we nog even wilden wachten. Hier heb ik hem netjes duidelijk gemaakt dat ik het absoluut niet netjes vond om ons valse hoop te geven en zijn bel afspraken niet na te komen. Uiteindelijk bood hij zijn excuses aan dat het inderdaad niet netjes van hem was. Prima, maar wij gaan niet nog een week wachten. Dit was het moment dat we besloten naar het noorden door te reizen, de zon achterna.

De eerste rit die we maakte was richting de blue mountains boven Sydney via de kustroute. Dit was ongeveer 1200 km rijden. We hebben dit met 2 overnachtingen gedaan, waarvan de tweede op een bijzondere plek. De 2de overnachting kwamen we op een freecamp in kangaroo valley. Hier kwamen we aan op een grote en goed onderhouden camping met veel gras, midden in de bergen. Echt een hele mooie plek. Dat het hier donker werd en wij lekker aan het relaxen waren, begon ineens de camper heen en weer te schommelen. Kim: “Tomas, doe jij dat”? Tomas: “Nope”. Wij met een zaklamp naar buiten schijnen, bleek het dus een Wombat te zijn die jeuk had aan z’n kont en onze treeplank van de camper gebruikte om tegenaan te schuren. Hadden niet verwacht dat die beesten zo groot waren. Heel bizar. Het schijnt dat Wombats de hele dag slapen in hun hol en ’s avonds gras eten. Voor de rest doen ze vrij weinig. Ze zien ook bijna niks, dus dat wij naar de wc gingen moesten we uitkijken dat we niet tegen een Wombat aanliepen.

De dagen erna hebben we in de blue mountains vertoefd. Hier wilden we graag een wandeling maken en de three sisters bekijken. Dit is een bijzondere rotsformatie in de oudste vallei van de wereld (volgens sommige websites). In ieder geval heel oud. We kwamen hier vroeg aan om de drukte voor te zijn. Het was die ochtend vrij mistig, dus dat gaf een bijzonder effect. We hadden bedacht de wandeling te doen met de 900 traptreden. Met deze wandeling kom je langs punten met mooie uitzichten over de vallei en de blue mountains. Het is normaal de bedoeling dat je met de 900 traptreden stijl omlaag gaat naar het dal en vanaf daar met een kleine wandeling met een soort trein weer omhoog. Wij hadden echter bedacht dat we die berg ook weer omhoog wilden en dus niet met de trein terug wilden gaan. Dat betekende dus spierpijn de volgende ochtend. But we did it!

De volgende freecamp was wat dieper de blue mountains in. Sunny had het even zwaar, maar ging lekker op z’n eigen tempo de bergen in. Op deze freecamp stonden we aan een groot meer met vele andere reizigers. Deze plek hadden we uitgezocht, omdat hier gratis douches waren. Aangezien Australië heel duur is en de freecamps over het algemeen wel bevallen, hebben we besloten om de hele reis langs de eastcoast, freecamps te pakken. Scheelt ons toch weer 40 dollar per dag. Dit betekent echter wel dat we af en toe iets om moeten rijden om te douchen of wat vaker de zee in moeten springen. Heel vervelend.

Vanaf Sydney zullen we onze rit vervolgen richting de eastcoast. Het zal een lange rit worden, vooral omdat je over het algemeen maximaal 100 rijdt. We zullen het zien.

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
carina
carina
16 mei 2016 23:04

Oeps ik zag niet dat bij enter de tekst gepaatst werd !
Maar wilden zeggen dat ik het allemaal HEEL gaaf vind ! John.

carina
carina
16 mei 2016 23:03

GAAF GAAF GAAF !!!

carina
carina
16 mei 2016 21:24

prachtige bergen wat overweldigend , zo groot!
Goede training voor jullie benen ja , je kan je bed niet meer uitkomen !
Dikke zoen

Willem
Willem
11 mei 2016 20:16

Weer een mooi verhaal! Het end van de emmer komt aardig in zicht! Jullie hadden gelijk om de warmte weer op te zoeken. ..dikke knuffels!

Over de schrijver