Eastcoast

Eastcoast

Vanuit de Blue Mountain’s hadden we besloten richting het Noorden te reizen.

Omdat onze werk plannen niet echt gelopen waren zoals we gehoopt hadden en het in het zuiden “winter” begon te worden leek het ons een goed plan de zon achterna te gaan reizen, op naar de East Coast!

Dit echter met nog maar een budget voor twee maanden. Maar dan hebben we tenminste wel de East Coast gezien en wie weet komt er onderweg nog wel een leuke baantje op ons pad.

We zijn nu inmiddels zo’n eenentwintig dagen verder en terwijl ik dit schrijf staan we op een parkeerplaats in Port Douglas, iets boven Cairns, bij een gratis WiFi hotspot.

Deze eenentwintig dagen hebben we geleefd als echte hippies. Dat houd in dat we alleen maar free-camps (gratis campings) hebben gepakt. Gegeten hebben van zo’n € 8,00 per dag en ons gewassen / gedoucht hebben in zee of onder een van de gratis douches op t strand. En we moeten je zeggen.. t bevalt ons prima! Benzine is nog onze grootste kosten post maar voor de rest is het gewoon kicken om met bijna geen uitgaven de dagen door te komen. Je komt af en toe op zulke bijzondere plekken. Ja, op sommige plekken moet je wel even twee keer slikken als je de wc deur open doet.. maar op de meeste campings heb je gewoon net zulke nette wc’s als op de betaalde campings en heel soms heb je zelfs een gratis (warme) douche!!! Tomas heeft in zijn verslag al verteld over onze ontmoeting met de Wombats maar zo hebben we ook op een camping gestaan met honderden vuurvliegjes en bomen vol met vliegende honden (soort vleermuizen maar dan de helft groter) die bij zonsondergang met honderden tegelijk boven je camper uitvliegen. Klinkt misschien beetje creepy maar t was echt heel cool.

Aangezien het de afgelopen week keihard heeft geregend besloten we gelijk door te reizen naar onze eind bestemming van de East Coast, Port Douglas, vanuit hier zullen we uiteindelijk terug reizen naar Sydney.

Port Douglas is echt een mooi plaatsje aan zee, iets boven Cairns. Elke dag rijden we zo’n 40 minuutjes van onze free-camp naar de hoofdstraat van Port Douglas. Slenteren een beetje door de straatjes, lopen winkeltjes in en uit. Bekijken wat marktjes en als het weer mee zit luieren we wat in een parkje aan zee onder de palmbomen. Zwaar leven. :p

Hoe verder we omhoog reden richting het Noorden hoe meer waarschuwingsborden we aan het strand tegen komen met pas op: stingers, krokodillen en zelfs haaien! Brrrr.. mij dus echt niet in het water gezien!! Maarja.. nu zijn we dus bij Port Douglas en laat je hier nou net fantastisch kunnen snorkelen bij de Great Barrier Reef.. ? Ghehe Ik vind het heel spannend om het water in te moeten maar snorkelen bij de mooiste reef van de wereld kunnen we natuurlijk niet overslaan. Dus.. hebben we voor aankomende woensdag een snorkel tour geboekt.. spannend! Verslag volgt!

6 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Danielle
Danielle
25 mei 2016 15:55

Weer prachtig allemaal. en super dat jullie met zo weing het even goed redden. Ik heb begrepen dat we jullie eerdaags weer in Nederland kunnen verwachten. Alvast een fijne vlucht. En tot heel gauw. En dan kunnen we het allemaal ook nog eens horen. Veel plezier nog groetjes Danielle

carina
carina
16 mei 2016 21:18

Dat doen jullie goed , heerlijk genieten van het warme weer en de kou achter jullie gelaten!
Het is ook wel weer kicken om zo goedkoop mogelijk te leven en toch nog weer rond te komen!
Heel veel liefs van ons !

Willem
Willem
11 mei 2016 20:58

Goed zo! Leven van bijna niets! Dat kan je lang volhouden! Was was heel mooi onder water denk ik zo. Nog een paar dikke knuffels….

Monique
Monique
11 mei 2016 20:54

Ha ha ik was te ongeduldig geloof ik.

Monique
Monique
11 mei 2016 20:53

He Kimmie en Tomas,

Wat een mooie plaatjes weer en fantastische verhalen.
Wat heerlijk toch om zo een beetje rond te tuffen en te genieten van al dat moois.
Ik hoop voor jullie dat jullie er nog werk op jullie pad komt en nog door kunnen reizen naar nieuw zeeland.
Geniet in ieder geval nog lekker wij genieten met jullie mee.

Dikke kus je Monique en viola

Over de schrijver